VN:F [1.9.22_1171]
1.813 x bekeken

Pasta met worst

Pasta met worst

Pasta met worst

Aantal personen 3 tot 4
Voorbereidingstijd 10 minutes
Bereidingstijd 50 minutes
Totaal 1 hour
Type recept Pasta recepten

Ingrediënten

  • 350 tot 400g Mezzi Penne
  • 100 g lamsgehakt
  • 2 tablespoons olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 Spaanse peper
  • 6 tot 8 pikante of boerenwortjes
  • 770ml Mutti tomatensaus
  • Zeezout
  • 2 tablespoons oregano
  • Parmagiano Reggiano

Over het recept

Pasta met worst is een combinatie die het altijd goed doet, helemaal als je hier ook tomatensaus aan toevoegt. Het pepertje zorgt voor een pittige bite, maar deze kan natuurlijk ook achterwege blijven, mocht dit toch iets te scherp voor je zijn.

Voorbereiding

Stap 1
Snij de knoflook, sjalotten en Spaanse peper in kleine stukjes.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je ook de gesneden stukjes knoflook, sjalot en Spaanse peper in de pan. Laat dit ongeveer 2-3 minuutjes opstaan en voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt ongeveer 10 minuten zachtjes mee zodat de smaken goed kunnen mengen. Haal alles uit de koekenpan en laat het vet in de pan zitten.

Doe de worst in de pan en schroei deze aan beide kanten dicht. Ondertussen doe je het mengsel van gehakt, knoflook, sjalot en Spaanse peper in een diepe (braad)pan waar een deksel op kan. Doe de fles tomatensaus en de oregano bij het gehaktmengsel en breng deze langzaam op temperatuur is. Als dit het geval is, hevel je de worsten over van de koekenpan naar de diepe pan met de saus. Denk er wel om dat de worsten op dit moment alleen aan beide kanten zijn aangebakken en nog niet gaar.

Laat de pan ongeveer 45-60 minuten op het vuur staan, eventueel op een warmhoudplaatje. Houd de saus goed in de gaten en roer deze af en toe door. De worsten worden nu langzaam gaar in de saus en krijgen een heerlijke smaak. Mocht de saus erg dik worden dan kun je gerust wat water aan de saus toevoegen voor een mooie structuur. Indien je tijd hebt om langer te komen dan kun je de saus ook 2 tot 3 uur op laten staan voor nog intensere smaken.

Als de saus bijna klaar is, kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet de pasta af, doe vervolgens terug in de pan, schep wat tomatensaus bij de pasta en roer dit goed door. Schep de pasta op de borden en doe hier nog een klein beetje tomatensaus overheen. Tot slot leg je ook de worst op de zijkant van het bord.

De past met worst is nu gereed om te serveren, buon appetito!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>