Bolognese

Bolognese Bolognese 1 0 5 1

maart 19, 2015

Bolognese

Over Bolognese saus

Bolognese saus staat in Nederland vooral bekend als tomatensaus met gehakt. Het traditionele Italiaanse gerecht daarentegen heet Ragu alla Bolognese en lijkt in de verste verten niet op hetgeen wij in Nederland kennen. Dit recept voor Bolognese saus is een variant van Ragu alla Bolognese, maar is velen malen sneller te bereiden. Hierdoor zou je kunnen stellen dat dit Bolognese saus is in een nieuw modern jasje. Alle ingrediënten die worden gebruikt zijn vers wat de smaak natuurlijk alleen maar ten goede komt. Verder is er voor gekozen het gehakt niet rul te bakken, maar in grove stukken. Daarnaast wordt er een klein beetje witte wijn gebruikt in plaats van een grote hoeveelheid rode wijn. Dus heb je niet de tijd om het traditionele recept te maken, maar wil je wel eens wat anders, dan is dit recept voor Bolognese saus een absolute aanrader.

Bekijk ons favoriete recept voor Ragu alla Bolognese.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 30 mins
  • 10 mins

    30 mins

  • Hoeveelheid: pastasaus recept voor 4 personen

Ingrediënten

8 tomaten

50g ui

50g wortel

50g bleekselderij

400g half-om-half gehakt

Verse pepper

Zeezout

20g Parmigiano Reggiano

2 takjes verse oregano

100ml Italiaanse droge witte wijn

100ml runderbouillon

Olijfolie

Voorbereiding

1Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Haal de schil van de ui en de sjalot, schil de wortel en was de bleekselderij. Daarna snij je deze ingredienten zo klein mogelijk. Kruid het gehakt met verse peper, zeezout en de Parmigiano Reggiano. Verwarm de runderbouillon.

Bereiding

1Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Als de olijfolie warm is, doe je het gekruide gehakt in grove stukken in de pan. Bak het gehakt rondom hard aan, zodat de buitenkant mooi bruin en knapperig wordt. Als dit het geval is, doe je de ui, wortel, bleekselderij en de blaadjes oregano in de pan. Laat het geheel een paar minuten opstaan, zodat de smaken helemaal los kunnen komen.

2Blus het geheel af met de witte wijn en laat de witte wijn enigszins indampen. Doe dan de runderbouillon in de pan samen met de tomaat. Laat de pan 20 tot 30 minuten opstaan, zodat de Bolognese saus in kan dikken en lekker op smaak kan komen. Controleer de Bolognese saus regelmatig en roer telkens door. Mocht de saus te veel indikken, dan kun je altijd een klein beetje water toevoegen. Indien de Bolognese saus nog niet helemaal op smaak is, voeg je net zo lang peper en zout toe, tot dat je helemaal tevreden bent.

3Geniet van deze heerlijke Bolognese saus! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

1 Review

Lars

mei 13, 2017

Ben je een aantal ingrediënten vergeten op te schrijven?
Bij mij is de saus helemaal niet rood en dik.
Tip: Knoflook staat niet bij de ingrediënten, maar wel bij de bereiding.

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.