Gegratineerde broccoli

Over gegratineerde broccoli
Broccoli is een super gezonde groente en bovendien is het erg leuk en vooral heel lekker om veel verschillende soorten broccoli recepten te kunnen maken. Zo'n favoriet broccoli recept is dit recept voor gegratineerde broccoli op Italiaanse wijze. Wat is er nou Italiaans aan dit recept? Natuurlijk allereerst de bechamelsaus die je hiervoor bereidt en daarnaast wordt de broccoli bedekt met een rijkelijk laag Parmezaanse kaas. De combinatie van verse broccoli, een heerlijke bechamelsaus en een heerlijke verwenlaag Parmezaanse kaas maakt dit broccoli recept tot pure verwennerij. Iedereen in het gezin wordt hier blij van. Zelfs als je niet eens zoveel van broccoli houdt. Meer lekkere broccoli recepten vind je op onze pagina over broccoli.
Natuurlijk zijn wij benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons gerust weten onderaan de pagina. Voor overige tips en suggesties staan wij vanzelfsprekend open.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 25 mins
- Hoeveelheid: Broccoli recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snijd de kleine roosjes broccoli van de harde stronk en spoel deze daarna met wat water schoon. Schaaf de Parmezaanse kaas alvast. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Verwarm de boter in een kleine pan met dikke bodem. Als de boter warm is, doe je de bloem in de pan. Roer de bloem met een garde door de boter, hierdoor ontstaat een zogenaamde roux.
2Vervolgens giet je beetje bij beetje de melk bij de roux. Hierdoor ontstaat een bechamelsaus. Voeg net zoveel melk toe tot dat de saus mooi 'loopt'. Daarna breng je de saus op smaak met zeezout, peper en nootmuskaat. Laat de bechamelsaus vervolgens op een klein pitje zachtjes doorkoken.
3Kook de roosjes broccoli in gezouten water. Broccoli heeft maar kort nodig om snel gaar te worden. Vaak is 5 minuten wel genoeg om de broccoli beetgaar te koken.
4Giet de broccoli af en voeg de bechamelsaus bij de broccoli. Zorg ervoor dat alle roosjes broccoli zijn bedekt met een dun laagje van de saus.
5Leg de roosjes broccoli nu in een ovenschaal. Als er nog wat bechamelsaus is achter gebleven in de pan, dan mag je dit er nog gerust overheen gieten. Verdeel de Parmezaanse kaas gelijkmatig over de broccoli.
6De laatste handeling is om de broccoli te gratineren. Zet de schaal in de oven voor de duur van 15 minuten. Na 15 minuten is de gegratineerde broccoli helemaal klaar. Haal de schaal uit de oven en aanvallen maar! Geniet van deze lekkere gegratineerde broccoli op Italiaanse wijze. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Trudie
augustus 28, 2017
We maken het regelmatig of met broccoli of met bloemkool. Heerlijk
Petra
oktober 5, 2019
Heel erg leuk en lekker