Gevulde courgette
Over gevulde courgette
Gevulde courgette is ook echt zo'n typisch Italiaans antipasti recept. Courgette is natuurlijk eigenlijk gewoon een langwerpige groente waarvan de Italiaan handig misbruik heeft gemaakt door deze uit te hollen en van de inhoud een lekkere vulling te maken. Vanzelfsprekend kan de vulling op vele verschillende manieren worden bereid, maar momenteel is dit in onze optiek toch echt het lekkerste recept voor de vulling van de courgette.
Meer lekkere recepten voor antipasti vind je in ons complete overzicht met antipasti recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: antipasti recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Halveer de courgette, verwijder het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Schaaf de Parmigiano Reggiano. Snij de takjes peterselie helemaal fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
1Doe het vruchtvlees van de courgette in een grote kom of bowl. Gooi de eieren erbij, 1 eetlepel paneermeel, ongeveer de helft van de Parmagiano Reggiano, de peterselie en een scheutje olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer het geheel goed door en vul hiermee de gehalveerde courgettes. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de courgettes hierin. Strooi de resterende paneermeel en Parmigiano Reggiano over de courgettes. Zet het gerecht nu 30 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en serveer de gevulde courgette! Buon appetito!