Groene paprika uit de oven
Over groene paprika uit de oven
Afgelopen week waren de paprika's in de aanbieding bij onze groenteboer. Daarom hadden wij een ontzettend grote zak paprika's in huis voor slechts een paar euro. 1 van onze favoriete bereidingen van paprika is paprika uit de oven, in dit geval dus groene paprika uit de oven. Groene paprika's zijn eigenlijk paprika's die minder rijp zijn dan gele of rode paprika's. De smaak van groene paprika is daardoor minder zoet en daardoor wat sterker van smaak. In dit recept voor groene paprika uit de oven wordt de paprika op smaak gebracht met olijfolie, peper en zeezout en afgemaakt met verse peterselie als verfrissend element. Serveer dit recept als bijgerecht bij vlees, maar je kunt het ook gewoon serveren als voorafje. Buon appetito!
Meer groente recepten vind je in ons volledige overzicht met Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 40 mins
- Hoeveelheid: paprika recept voor 4 personen
Voorbereiding
1Verwijder de zaadjes en snij de groene paprika's in stukken. Om dit op een snelle en eenvoudige manier te doen, geldt een 'trucje'. Snij de bovenkant van de paprika en zet de paprika op de kop. Doordat de onderkant nu naar boven wijst, kun je heel simpel de paprika in grote vlakken afsnijden. In theorie kun je met 3x snijden klaar zijn. Verwarm de oven voor op 180 graden en hak de verse peterselie alvast zo fijn als mogelijk.
Bereiding
1Leg de stukken groene paprika in een ovenschaal en besprenkel hier olijfolie overheen. Als de groene paprika overal met een dun laagje is bedekt, is dit voldoende. Strooi zeezout over de paprika's en maal er lekker wat verse peper overheen.
2Zet de schaal met groene paprika nu in de oven voor de duur van ongeveer 40 minuten. Halverwege de bereidingstijd haal je de schaal even kort uit de oven en hussel je de groene paprika 1x om. Zet de schaal direct weer in de oven voor de resterende bereidingstijd. Na 40 minuten is dit recept voor groene paprika uit de oven helemaal klaar. Strooi de verse peterselie over de paprika en aanvallen maar. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
3 Reviews
Tjerk Kleisma
februari 7, 2016
Beste Marc,
Als je het recept volgt, dan stel je de oven tijdens de voorbereiding van dit gerecht in op 180 graden. Hiermee voorkom je dat de paprika zwart of rauw wordt 😉
Mvg,
Tjerk
AllesOverItaliaansEten.nl
Marc
oktober 30, 2015
Welke temperatuur moet de oven hebben? Want zwart lijkt me niet zo lekker evenals rauw.
Kirsten
mei 25, 2016
Deze groene paprika’s zijn echt mijn favoriet, super lekker!