Italiaanse groene salade

Italiaanse groene salade Italiaanse groene salade 0 0 5 0

maart 15, 2015

Italiaanse groene salade

Over Italiaanse groene salade

Groene salades zijn altijd net even anders dan 'niet' groene salades. Er zijn genoeg lekkere typisch groene Italiaanse ingrediënten om te komen tot een echte Italiaanse groene salade. Zoals bij alle salades draait het ook bij deze salade om te komen tot een geheel van ingrediënten met verschillende smaken om tot een zomerse smaakexplosie te komen. Bij deze Italiaanse groene salade zijn het citroensap en de Parmagiano Reggiano de respectievelijk zure en zoute tegenhangers van de frisse groene ingrediënten.

Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten!

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 5 mins
  • Bereiding: 5 mins
  • 5 mins

    5 mins

  • Hoeveelheid: salade recept voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

100g rucola

1 komkommer

125g haricot verts

10 takjes verse peterselie

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels vers citroensap

2 eetlepels mosterd

Verse peper

Parmigiano Reggiano

Voorbereiding

1Schil de komkommer, snij de geschilde komkommer in kleine blokjes en de peterselie fijn.

Bereiding

1Kook de haricot verts in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als de haricot verts beet gaar zijn, spoel je deze af met koud water. Doe vervolgens de rucola, de komkommer, de haricot verts en de peterselie in een saladeschaal.

2Gebruik een kommetje om de dressing te kloppen van de olijfolie, het citroensap en de mosterd. Voeg de dressing bij de overige ingrediënten van de groene salade. Zorg ervoor dat alle ingrediënten vochtig zijn van de dressing.

3Strooi peper naar smaak over de salade en maak het geheel af met grove vlokken Parmigiano Reggiano. Deze Italiaanse groene salade is perfect te combineren met een lekker vleesgerecht! Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.