Italiaanse groene salade
Over Italiaanse groene salade
Groene salades zijn altijd net even anders dan 'niet' groene salades. Er zijn genoeg lekkere typisch groene Italiaanse ingrediënten om te komen tot een echte Italiaanse groene salade. Zoals bij alle salades draait het ook bij deze salade om te komen tot een geheel van ingrediënten met verschillende smaken om tot een zomerse smaakexplosie te komen. Bij deze Italiaanse groene salade zijn het citroensap en de Parmagiano Reggiano de respectievelijk zure en zoute tegenhangers van de frisse groene ingrediënten.
Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Schil de komkommer, snij de geschilde komkommer in kleine blokjes en de peterselie fijn.
Bereiding
1Kook de haricot verts in ongeveer 5 minuten beetgaar. Als de haricot verts beet gaar zijn, spoel je deze af met koud water. Doe vervolgens de rucola, de komkommer, de haricot verts en de peterselie in een saladeschaal.
2Gebruik een kommetje om de dressing te kloppen van de olijfolie, het citroensap en de mosterd. Voeg de dressing bij de overige ingrediënten van de groene salade. Zorg ervoor dat alle ingrediënten vochtig zijn van de dressing.
3Strooi peper naar smaak over de salade en maak het geheel af met grove vlokken Parmigiano Reggiano. Deze Italiaanse groene salade is perfect te combineren met een lekker vleesgerecht! Buon appetito!