Italiaanse salade met truffelsalami
Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Snij de zongedroogde tomaatjes in 3 tot 4 stukken. Scheur de truffelsalami 2 tot 3 stukken, dit afhankelijk van de dikte van de salami en natuurlijk je eigen smaak.
Bereiding
1Doe de rucola in een grote salade schaal. Voeg vervolgens de pijnboompitten, de stukken zongedroogde tomaat en de truffelsalami bij de rucola. Schaaf alvast wat grove vlokken Parmigiano Reggiano over de ingrediënten.
2Doe nu ook de olijfolie en balsamico in de schaal en voeg verse peper naar smaak toe. Hussel alle ingrediënten door elkaar heen, zodat de olijfolie en de balsamico goed worden verdeeld over de salade.
3Dien de salade op en maak het gerecht af door nog wat grove vlokken Parmigiano Reggiano over de salade heen te schaven. Geniet van deze bijzondere Italiaanse salade met truffelsalami! Buon appetito!