Italiaanse tomatensoep

Over Italiaanse tomatensoep
Italiaanse tomatensoep staat in Italië bekend als Zuppa di Pomodora en wordt vaak bereid in het weekend voor het hele gezin of zelfs voor de hele familie. Zuppa di Pomodora is een tomatensoep met een lekkere, maar zeer dikke structuur. Door de dikte van de structuur wordt deze tomatensoep vaak gegeten met alleen wat brood. De soep bevat namelijk louter verse ingrediënten, waardoor deze tomatensoep ontzettend gezond is, maar wel erg goed vult.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 15 mins
- Bereiding: 1 hr
- Hoeveelheid: 4 tot 6 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Was alle groente en snij in kleine stukjes. Pel de sjalotten en de knoflook en snij ook deze in kleine stukjes. Verwarm de groentebouillon.
Bereiding
1Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de sjalotjes en de stukjes knoflook. Doe daarna alle gewassen groente in de pan. Als deze warm zijn, voeg je de bouillon en de blokjes tomaat toe.
2Breng het geheel aan de kook en laat daarna 60 minuten op een laag vuurtjes doorkoken. Hou de pan goed in de gaten en blijf regelmatig doorroeren. Haal na een uur de pan van het vuur. Pureer het geheel met een staafmixer. Doe dit net zo lang tot dat de tomatensoep helemaal fijn is. Breng de soep op smaak met peper en zout. Geniet van deze heerlijke Italiaanse tomatensoep! Buon appetito!
Serveertip
1Zorg voor voldoende groente om tot een mooie gebonden Italiaanse tomatensoep te komen.
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Saskia
december 7, 2015
Heerlijke soep!
Henk
januari 15, 2016
Jarenlang gezocht naar een goed recept voor tomatensoep. Dit is ‘m! Eerlijk en heerlijk recept! Heb alleen (omdat het winter is 2,5 blik gepelde tomaten gebruikt ipv verse tomaten…..domweg omdat er meer smaak aan zit.