Italiaanse venkelsalade
Over Italiaanse venkelsalade
Deze Italiaanse venkelsalade is echt een salade voor in de winter en heeft een grote diversiteit aan smaken. Venkel heeft van zichzelf een uitgesproken smaak welke op een mooie wijze gebalanceerd met het zuurtje van de citroen en het zoutje van de Parmigiano Reggiano. Voor de liefhebbers van venkel is de Italiaanse venkelsalade in ieder geval een absolute aanrader!
Meer lekkere salade recepten vind je in ons overzicht met alle Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 2 tot 3 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij het groen van de venkel en verwijder het hart. De overgebleven venkel rasp je tot er mooie dunne reepjes ontstaan. Snij de peterselie in helemaal en schaaf de Parmigiano Reggiano alvast in grove vlokken.
Bereiding
1Maak de dressing door de halve citroen uit te knijpen in een kommetje en hier de olijfolie bij te voegen. Roer het sap van de citroen en de olijfolie goed door elkaar, zodat er een geheel ontstaat. Breng de dressing voor de venkelsalade op smaak met verse peper en zeezout.
2Doe de geraspte venkel samen met peterselie in een salade schaal en hussel goed door. Doe nu ook de dressing bij de venkel en de peterselie en zorg ervoor dat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld. Proef de venkelsalade en voeg desgewenst nog wat peper en zout toe. Strooi als laatste de grove vlokken Parmigiano Reggiano erover en de Italiaanse venkelsalade in klaar, buon appetito!
Dasja
mei 9, 2021
Heerlijke salade. We maken hem geregeld.