Pasta met rucola
Over pasta met rucola
Pasta met rucola is een lekker pasta gerecht voor in het voorjaar. Alle ingrediënten van dit jaar zijn lekker fris wat natuurlijk lekker weg eet op een zonnige lentedag of een mooie zomerdag. Doordat de ingrediënten ruim de tijd krijgen om een geheel te vormen met de olijfolie, proef je deze terug bij iedere hap pasta die je neemt. Rucola is de naamgever van dit gerecht en speelt logischerwijs ook de hoofdrol. De rucola behoudt door deze wijze maximale smaak en dat is toch in een recept dat 'pasta met rucola' heet volgens mij ook de bedoeling!
Meer pasta recepten met rucola vind je in het overzicht met pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de knoflook in flinterdunne plakjes, halveer de cherrytomaatjes, verwijder de blaadjes oregano van de takjes en snij de sjalot in kleine stukjes.
Bereiding
1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de saus en zorg ervoor dat de pasta en de saus precies tegelijk klaar zijn, dit komt heel nauwkeurig.
2Rooster de pijnboompitjes in de pan. De pijnboompitjes krijgen hierdoor een goudbruine kleur en beginnen te stuiteren in de pan. Zet het vuur op zacht en doe de olijfolie in de pan. Doe dan ook de knoflook, de sjalotjes en de verse blaadjes oregano in de pan. Zorg ervoor dat de smaken van deze ingrediënten in de olijfolie trekken, maar let er goed op dat de knoflook niet bruin wordt. Hou het vuur dus op zacht, desnoods op een warmhoudplaatje. 2 minuten voordat het gerecht klaar is, doe je ook alvast de tomaatjes in de pan.
3Als de pasta klaar is, giet je deze af in een vergiet. Doe nu snel de rucola en blaadjes basilicum in de koekenpan en vervolgens doe je de pasta daar weer bovenop. Door de rucola en basilicum pas op het allerlaatste moment in de pan te doen behouden deze hun knapperigheid. Roer het geheel goed door en serveer in diepe borden. De pasta met rucola is nu klaar, buon appetito!