Pastasalade

Over pastasalade
Een pastasalade is echt zo'n gerecht wat je weer gaat eten als het voorjaar zijn intrede doet en blijft eten gedurende de zomer. Het gerecht is ideaal voor tijdens lunch, maar kun je natuurlijk ook gewoon serveren bij een lekker visgerecht. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf welke ingredienten je in de pastasalade doet, maar dit recept geeft je alvast wat houvast om tot een lekker fris geheel te komen en zorgt voor verschillende texturen in gerecht!
Voor meer lekkere salades kijk je gewoon even tussen onze salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de cherrytomaatjes in kleine partjes en de peterselie helemaal fijn. Kneus de basilicum door deze in 3 stukken per blaadje te scheuren. Snij de buffelmozzarella in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter.
Bereiding
1Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water 'al dente'. Bij een pastasalade wordt vaak gekozen voor de pastasoort Fusili, zo ook bij dit gerecht. Tijdens het koken van de pasta kun je eigenlijk alle ingrediënten snijden en de dressing maken.
2De dressing voor de pastasalade maak je door de olijfolie te mengen met het citroensap. Voeg een beetje verse peper en zeezout toe voor extra smaak. Doe alle overige ingrediënten alvast in een saladeschaal, bewaar ongeveer de helft van de buffelmozzarella.
3Als de pasta 'al dente' is, giet je deze af in een vergiet. Laat de pasta in de vergiet zitten en spoel af met koud water, de warmte moet gelijk uit de pasta worden gehaald. Doe de pasta bij de ingrediënten in de schaal samen met de dressing. Hussel het geheel goed door, zodat alle pasta vochtig is van de dressing en de alle ingrediënten gelijkmatig over de pastasalade zijn verdeeld.
4Om de pastasalade helemaal af te maken leg je de andere helft buffelmozzarella bovenop de salade. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Merly
juli 10, 2015
Heerlijke pastasalade. Extra lekker door de buffelmozzarella! Top recept.
Karin
augustus 12, 2015
Heerlijk gegeten van deze salade… TOP…