Pastasaus met gehakt
Over pastasaus met gehakt
Er zijn natuurlijk veel manieren om een lekkere pastasaus te maken, waaronder dit lekkere recept voor pastasaus met gehakt. Voor dit recept voor pastasaus met gehakt is gebruik gemaakt van speciale ingrediënten die deze pastasaus extra veel smaak geven. Het gehakt voor de pastasaus is afkomstig uit verse worsten van de slager. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verse tomaten, dit smaakt natuurlijk vele malen lekkerder dan gepelde tomaten. Verder is het natuurlijk toegestaan om vooral niet te zuinig te zijn met de vers gemalen peper en het zeezout, dit helpt om de pastasaus goed op smaak te krijgen.
Geniet in ieder geval van dit lekkere recept voor pastasaus met gehakt! Ben je op zoek naar een pastasaus zonder gehakt? Bekijk dan dit lekkere recept voor pastasaus!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: pastasaus recept voor 2 tot 3 personen
Voorbereiding
1Om een lekere pastasaus met gehakt te maken is het slim om van tevoren alle ingrediënten te snijden en klaar te zetten. Hierdoor raak je niet in de stress en staat alles netjes voor je klaar op het moment dat dit in de pan moet.
2Voor deze pastasaus met gehakt is er voor gekozen om het vlees van een paar lekkere boerensaucijzen te gebruiken van de slager. Snij de worsten open en haal het gehakt uit de worsten. Verwijder de schil van de sjalot en de teen knoflook en snij beide ingrediënten vervolgens in kleine stukjes.
3Verder is er voor door dit recept voor pastasaus met gehakt voor gekozen om de saus te maken van verse rijpe tomaten. Verwijder het velletje van de tomaten. De makkelijkste manier om dit te doen is de tomaten aan de onderkant met een klein kruisje in te snijden en de tomaten daarna 15 tot 20 seconden in kokend water te leggen. Zodra je de tomaten uit het water haalt, laat je deze schrikken in ijskoud water. Het velletje van de tomaten trekt hierdoor krom en trek je er vervolgens heel eenvoudig af. Nadat je het velletje hebt verwijderd, verwijder je ook de pitjes en snij je de tomaat in kleine blokjes. Als het goed is, staat alles nu klaar om de pastasaus met gehakt te bereiden.
Bereiding
1Verwarm in een koekenpan tegelijk de boter en de olijfolie. Zodra boter en de olijfolie gloeiend heet zijn, doe je het gehakt uit de worsten in de pan. Bak het gehakt hard aan, zodat dit mooi bruin en lekker knapperig wordt. Door het gehakt bruin en knapperig te bakken ontstaat de meeste smaak. Doe vervolgens ook de sjalot, knoflook en oregano in de pan bij het gehakt voor de pastasaus.
2Fruit deze ingrediënten voor de duur van 2 tot 3 minuten zodat de smaak lekker los komt. Blus het geheel nu af met de Italiaanse droge witte wijn. Laat de wijn absorberen en zorg ervoor dat er van de wijn aanbaksels ontstaan aan de bodem van de koekenpan. Deze aanbaksels geven de pastasaus met gehakt extra veel smaak. Als dat is gelukt, doe je ook de tomaten in de pan samen met de tomatenpuree. Roer het geheel goed door en breng de pastasaus met gehakt op smaak met vers gemalen peper en zeezout.
3Alle ingrediënten voor de pastasaus met gehakt zitten nu in de pan. Laat de pastasaus 15 tot 20 minuten zachtjes op het vuur staan, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen. Dit geeft je bijvoorbeeld de gelegenheid om pasta te koken. Proef de pastasaus met gehakt als je denkt dat deze klaar is. Ben je tevreden over de smaak, doe dan verder niets. Nog niet helemaal tevreden? Voeg dan gerust wat extra zeezout toe. Zeezout doet namelijk wonderen. De pastasaus met gehakt is nu helemaal klaar. Geniet van deze lekkere pastasaus met gehakt! Buon appetito!
Gerelateerde recepten
7 Reviews
Margot
februari 21, 2020
Heerlijk! Lekker veel champignons bij gedaan…supergevuld!
Ferry laan
juli 14, 2019
Heerlijk, precies na gemaakt, verheug me nu al op de tomaten van mijn 4 tomatenplanten en zitten er giga veel aan dus mooie gelegenheid om een voorraadje te maken, en dan regelmatig dit heerlijke recept weer te maken.
Margreet
september 18, 2018
Heerlijke, eerlijke saus. Eenvoudig te bereiden
Tjerk Kleisma
januari 23, 2018
Bij het bereiden van de saus kun je deze het beste laten inkoken als er te veel vocht in de pan zit. Vooral niet afgieten of bindmiddel gebruiken, dit gaat ten koste van de smaak ;(
Dunk
januari 22, 2018
Meestal lijken de tomaten op te gaan in het niets..door het lang opstaan krimpen ze. Ook het vocht..moet je de pastasaus niet uit laten lekken? Wordt er geen bindmiddel gebruikt om de saus wat in te dikken?
Sophie
april 26, 2016
Fijn basisrecept! Ik ben geen keukenprinses maar met deze duidelijke uitleg lukt het zelfs mij om een echt lekkere pastasaus te maken.
Rene Hersleven
juli 2, 2020
Ziet er goed en smakelijk uit. Je kan er zelf ook mee experimenteren, zodat je merkt wat jij het lekkerst vind.
Zo worden de meest lekkere gerechten gemaakt. Eet smakelijk alemaal.