Pizza met salami en geroosterde paprika

Pizza met salami en geroosterde paprika Pizza met pikante salami en geroosterde paprika 0 0 5 0

maart 28, 2021

Pizza met pikante salami en geroosterde paprika

Over dit recept voor pizza met salami en geroosterde paprika

Een paar jaar geleden ben ik in Amsterdam wezen eten bij Renato's. Destijds heb ik hier een heerlijke pizza gegeten met salami, geroosterde paprika en gorgonzola. Op een of andere manier heb ik altijd gedacht dat als ik weer bij Renato's zou gaan eten, ik precies dezelfde pizza zou bestellen. Helaas is dit er tot op heden nog niet van gekomen.

Dit weekend heb ik wel een poging gedaan om dezelfde smaakervaring te hebben in onze eigen keuken. Gorgonzola had ik weliswaar niet in huis, maar wel heerlijke pikante salami, biologische puntpaprika en verse basilicum. En zoals de foto al doet vermoeden smaakte deze homemade pizza echt heerlijk. Wellicht wel bijna net zo lekker als bij Renato's. Alleen moet ik wel eerlijk bekennen dat ik de Gorgonzola stiekem wel een beetje heb gemist. Maar goed, er moet altijd ruimte over blijven om te verbeteren ;-)

Bekijk voor meer inspiratie trouwens ook gerust ons overzicht met andere pizza recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 1 hr
  • Bereiding: 20 mins
  • 1 hr

    20 mins

  • Hoeveelheid: Pizza recept voor 1 tot 2 personen

Ingrediënten

250g bloem

20g gist

120 lauw water

Zeezout

1 blikje gepelde tomaten

Olijfolie

Oregano

1 bol mozzarella

6 plakken pikante salami

1 zoete puntpaprika

Een paar blaadjes verse basilicum

Voorbereiding van het deeg

1Pak een houten ondergrond en leg hier de bloem op en voeg een puntje zeezout toe. Meng deze ingrediënten en leg deze in de vorm een cirkel met een dikke rand.

2Los het gist op in het lauw warme water. Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe aan het mengsel van bloem en zeezout. Kneed het deeg net zo lang tot dat dit mooi elastisch is.

3Leg het deeg in een kom of schaal en dek deze af met een vochtige doek. Laat het pizzadeeg vervolgens een uurtje rijzen.

Bereiding van de pizzasaus

1Pak een koekenpan en verwarm hierin wat olijfolie. Als de olijfolie warm is, voeg je een eetlepel oregano toe en bak je de kruiden 1 tot 2 minuten mee.

2Daarna doe je de gepelde tomaten in de pan samen met wat zeezout. Roer de inhoud van de pan goed door en laat de saus lekker pruttelen. Zorg ervoor dat deze niet al te ver indikt.

Bereiding van de geroosterde paprika

1Verwarm de oven voor op 180 graden.

2Snijd de bovenkant van de puntpaprika en verwijder alle zaadjes. Snijd de paprika in repen en doe deze in een ovenschaal.

3Besprenkel de paprika met olijfolie en voeg een klein beetje zeezout toe. Hussel de inhoud van de schaal goed door en zet deze vervolgens in de oven voor de duur van 35 minuten.

Bereiding van de pizza

1Rol de pizza uit en schep de tomatensaus erop. Beleg de pizza met klein stukjes mozzarella, de plakken pikante salami en de geroosterde paprika.

2Zet de pizza in de oven voor de duur van 12 tot 15 minuten. Bij een dunnere pizza is de bereidingstijd iets korter, bij een dikkere wat langer.

3Als de baktijk erop zit, haal je de pizza uit de oven. Scheur de blaadjes basilicum en leg deze er bovenop. Buon appetito!

Gerelateerde recepten

0 Reviews

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.