Salade Caprese met pesto
Salade Caprese met pesto
De salade Caprese is een van de bekendste Italiaanse recepten en heet in het Italiaans 'Insalata Caprese'. Het basis recept voor salade Caprese bestaat uit slechts 3 ingredienten, namelijk tomaat, mozzarella en basilicum. In dit recept voor salade Caprese met verse pesto wordt het traditionele recept in een modern jasje gehesen. De tomaatjes worden extra op smaak gebracht door deze te marineren in olijfolie met wat zeezout. Tomaat en zout gaan sowieso erg goed samen en met wat goede olijfolie heb je een mooie smaakcombinatie te pakken.
Daarnaast maken wij in dit recept verse pesto. De verdeling van de hoeveelheden wordt een klein beetje aangepast. Verhoudingsgewijs is er meer basilicum aanwezig in dit recept ten opzichte van het basis recept voor pesto. Aangezien basilicum het een van de hoofdingredienten is van de normale salade Caprese moet de smaak van basilicum goed vertegenwoordigd zijn. Alle onderdelen worden op deze manier extra op smaak gebracht wat leidt tot een bijzonder lekker en goed geslaagd geheel. Geniet van deze salade Caprese met pesto. Buon appetito!
Toch op zoek naar een andere salade..? Bekijk dan al onze salade recepten.
Extra info over dit recept
- Hoeveelheid: Salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Voor dit recept voor salade Caprese met pesto hoeven alleen de tomaatjes te worden voorbereid. Spoel de cherrytomaatjes schoon en verwijder de pitjes. Snijd de tomaatjes daarna in 4 tot 8 stukjes en leg deze in een schaal of kom. Giet hier wat olijfolie overheen en strooi er wat zout op. Hussel de tomaatjes goed door en laat deze lekker marineren.
Bereiding
1Begin met het maken van de pesto. Je kunt ervoor kiezen om dit met een vijzel te doen, maar als je geen zin of tijd hebt, kun je ook gewoon met de staafmixer aan de slag gaan. Doe de basilicum, knoflook, pijnboompitten en kaas in de vijzel of de staafmixer en zorg ervoor dat dit een mooie gladde pesto wordt. Kies je ervoor om te vijzelen, voeg deze ingredienten dan 1 voor 1 toe in de aangegeven volgorde. Werk je met een staafmixer, doe alle ingredienten in 1 keer.
2Maak er een mooie dunne pesto van door lekker wat olijfolie toe te voegen, dit past ook echt bij de tijd van het jaar (zomer). Breng de pesto verder op smaak met zeezout en vers gemalen peper. Als je tevreden bent over de smaak dan is deze verse pesto klaar.
3Verdeel de pesto netjes over de oppervlakte van een schaaltje, zodat deze subtiel maar wel volledig is bedekt. Leg vervolgens de plakken buffelmozzarella op de pesto. Daarna schep je met een lepel de gemarineerde tomaatjes op de buffelmozzarella. Garneer de salade Caprese met pesto tot slot met nog een blaadje basilicum. Eventueel kun je er nog wat olijfolie overheen sprenkelen en nog een heel klein snufje zeezout toevoegen voor nog meer smaak. Geniet van dit lekkere recept voor salade Caprese met pesto. Buon appetito!