Salade met meloen, parmaham en Mozzarella
Over dit recept voor salade met meloen, parmaham en Mozzarella
In ons recept voor parmaham met meloen heb ik uitgelegd waarom Italianen zo dol zijn op de combinatie van deze twee ingrediënten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen, dat het niet mogelijk is om deze twee niet te combineren met andere lekkere producten.
In dit recept maak ik een salade met daarin dus de meloen en parmaham aangevuld met heerlijke verse buffelmozzarella en kruidige rucola. Voor de beste uitvoering van dit recept moet je weer even de beste benodigdheden bij elkaar sprokkelen. Hiervoor ben ik zelf geslaagd bij de Smaaktovenaar in Leeuwarden. Deze delicatessenwinkel is er nog maar kort, maar heeft by far de beste broodjes (om mee te nemen) bij ons in de stad. Zodoende kwam ik hier terecht voor de parmaham. Tijdens het maken van de salade kon ik het natuurlijk niet nalaten om de ham al even te proeven. Ook de combinatie met de meloen, de buffelmozzarella en de rucola smaakte super lekker! Veel plezier met het bereiden van deze salade!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 5 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon
Ingrediënten
Voorbereiding
1Spoel de rucola schoon met wat water en laat deze daarna even drogen. Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Snij de meloen in repen, zodat je er eenvoudig blokjes van kan snijden.
Bereiding
1Begin met het maken de dressing. Pak een kommetje en doe daar een eetlepel olijfolie in samen met een eetlepel citroensap. Voeg wat zeezout en vers gemalen peper toe en roer de inhoud van de kom goed door.
2Doe de rucola samen met de meloen in een schaal. Giet er een beetje dressing overheen en hussel de ingrediënten goed door. Het is de bedoeling dat zowel de rucola als de meloen wordt bedekt met een dun laagje van de dressing.
3Leg de rucola en meloen op een bord. Om deze salade af te maken leg je stukjes van de mozzarella en de parmaham op de salade. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen en dit recept voor salade met meloen, parmaham en mozzarella is helemaal klaar. Buon appetito!
Pieter Alblas
juni 7, 2018
heerlijke combinatie, probeer ook eens de parmaham even krokant te bakken
in de olijfolie even laten uitlekken en te deppen met keukenpapier!!