Salade met witte asperges
Salade met witte asperges
Gisteren hadden we dus voor het eerst dit jaar weer de witte asperges ontdekt en hiervan een heerlijke risotto gemaakt. Omdat deze risotto zo lekker smaakte en ik dol ben op de smaak van witte asperges in combinatie met kaas en spek, kon ik het niet nalaten om vandaag weer naar de winkel te gaan en asperges in te slaan. Dit keer geen risotto dus, maar een heerlijke salade voor bij de lunch. En ik kan je alvast verklappen, ook deze salade was errug lekker!
Bij de bereiding is het handig om met twee punten goed rekening te houden. Als eerste moet je ervoor zorgen dat je de witte asperges vooral niet te lang kookt. Anders worden deze super slap waardoor je de smaak kwijt raakt en bovendien de textuur in de salade. Het tweede punt waarmee je rekening dient te houden is dat je zowel de asperges als de Pancetta kort laat afkoelen. Persoonlijk houd ik er niet zo van dat warme ingrediënten mijn lekkere frisse salade opwarmen.
Ik ben heel benieuwd of deze salade met witte asperges, knapperige Pancetta en Parmezaanse kaas jullie net zo lekker smaakt als dat deze mij vanmiddag smaakte. Buon appetito!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 1 persoon
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snijd de harde houtige onderkant van de asperges. Schil deze vervolgens vanaf de top twee keer rondom. Hiermee verlos je jezelf van het draderige deel van de asperge
2Snijd de pancetta in flinterdunne stukjes. Schaaf de Parmezaanse kaas eveneens flinterdun alleen dan in plakjes.
Bereiding
1Leg de asperges in een pan en zet deze onder water. Voeg wat zeezout toe en kook het 'witte goud' in 5 tot 6 minuten gaar. Na het koken spoel je de asperges af met ijskoud water. Hiermee voorkom je dat de groente verder gaart.
2Terwijl je de asperges kookt, bak je de pancetta knapperig in haar eigen vet. Als je het vuur niet te zacht draait, is de Pancetta doorgaans na 5 minuten lekker knapperig. Haal de Pancetta uit de pan en dep het vet eraf met wat keukenpapier.
3Doe de sla in een schaal samen met de knapperige Pancetta, twee eetlepels olijfolie, twee eetlepels citroensap en een heel klein snufje zeezout. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
4Leg de salade op een bord samen met de gekookte witte asperges. Het laatste wat je nu nog moet doen is de Parmezaanse kaas er overheen strooien. Dit recept voor salade met witte asperges, knapperige Pancetta en Parmezaanse kaas is nu helemaal klaar. Buon appetito!