Siciliaanse aubergine
Over Siciliaanse aubergine
Siciliaanse aubergine wordt op het eiland Sicilië Melanzane alla Siciliana genoemd. Voor het gemak houden wij het in dit recept bij Siciliaanse aubergine. Siciliaanse aubergine is een lekkere antipasti. De aubergine wordt in de oven op smaak gebracht met olijfolie, vers gemalen peper en zeezout. Op het bordje wordt het gerecht afgemaakt met een eenvoudige maar smaakvolle tomatensaus en wat heerlijk Parmagiano Reggiano.
Op zoek naar meer Italiaanse recepten waarin aubergine de hoofdrol speelt? Bekijk dan ook onze recepten voor Pasta alla Norma en risotto met aubergine.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: antipasti recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de aubergine horizontaal door in ronde schijven van ongeveer een halve centimeter. Bestrooi de aubergine met zout en zet de aubergine in een vergiet in de wasbak voor de duur van 30 minuten. Doordat je de aubergine met zout hebt bestrooid, begint de aubergine te zweten en raakt deze haar vocht kwijt. Snij ondertussen het sjalotje en de knoflook in kleine stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
1Dep de aubergine droog met wat keukenpapier. Leg de aubergine in een met olijfolie ingesmeerde overschaal. Besprenkel ook de aubergine met olijfolie. Strooi wat zeezout over de aubergine samen met wat vers gemalen peper. Zet de ovenschaal voor de duur van 30 minuten in de oven.
2Dit geeft je de gelegenheid om een eenvoudige, maar zeer smaakvolle tomatensaus te maken. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en de sjalot. Bak tegelijk met de sjalot en de knoflook ook de oregano mee. Na 2 tot 3 minuten doe je de tomaten in de pan en breng je het geheel op smaak met wat zeezout en vers gemalen peper. Laat de tomatensaus zachtjes doorkoken, zodat de smaak zich maximaal kan ontwikkelen.
3Na 30 minuten haal je de aubergine uit de oven en is het tijd om de aubergine te transformeren in een Siciliaanse aubergine. Leg de schijfjes aubergine op een bordje en schep met een lepel een kleine beetje tomatensaus op de schijven aubergine. Rasp de Parmigiano Reggiano over de aubergine en garneer het gerecht met een blaadje basilicum. De Siciliaanse aubergine is nu helemaal klaar, buon appetito!
Edwin
oktober 21, 2017
Erg lekker!