Spaghetti ricotta

Spaghetti ricotta Spaghetti ricotta 4 0 5 3

maart 16, 2015

Spaghetti ricotta

Over Spaghetti ricotta

Spaghetti Ricotta is een snel en simpel te bereiden gerecht met een lekkere frisse smaak. De citroen en de kruiden zorgen ervoor dat de Ricotta een heerlijk smaak krijgt welke heerlijk weg eet in combinatie met spaghetti. Als je 's avonds een keer geen zin hebt om te koken of haast hebt, is dit een ideaal gerecht om klaar te maken!

Op zoek naar meer recepten met ricotta? Kijk dan gerust even in ons overzicht met Italiaanse recepten.

Extra info over dit recept

  • Voorbereiding: 10 mins
  • Bereiding: 10 mins
  • 10 mins

    10 mins

  • Hoeveelheid: spaghetti recept voor 2 personen

Ingrediënten

200g spaghetti van De Cecco

50g ricotta

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

1 sjalot

1 takje tijm

1 takje verse oregano

20 blaadjes basilicum

10 takjes verse peterselie

1/2 citroen

Verse peper

Zeezout

Voorbereiding

1Verwijder de schil van de knoflook en sjalot en snij deze vervolgens in kleine stukjes. Verwijder de blaadjes van de kruiden van de takjes.

Bereiding

1Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in gezouten water. Verwarm de olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de sjalot, knoflook, tijm en oregano. Na 3 minuten doe je ook de ricotta in de pan.

2Zorg ervoor dat de ricotta mooi glad wordt en knijp het sap van de halve citroen uit boven de pan. Breng het geheel op smaak met peper en zout, roer het geheel door en zet op het laagste pitje. Zorg ervoor dat de ricotta wel vloeibaar blijft. Ricotta heeft namelijk de neiging om snel in te dikken. Eventueel kun je wat kookwater van de pasta in de koekenpan doen.

3Als het goed is, is de spaghetti nu ongeveer 'al dente'. Giet de spaghetti af en doe deze gelijk bij de ricotta in de pan samen met de blaadjes basilicum en de peterselie. Roer het geheel wederom goed door en serveer in diepe borden. De Spaghetti Ricotta is nu helemaal klaar, buon appetito!

Serveertip

1Eventueel kun je nog wat verse peterselie over het gerecht heen strooien. Indien je nog wat Parmigiano Reggiano in huis hebt, kun je hier ook een klein beetje van overheen raspen. Niet te veel, wat dan gaat het overheersen. Op deze manier perfectioneer je de Spaghetti Ricotta.

Gerelateerde recepten

4 Reviews

Jimmy

september 11, 2021

Lekker en snel!

Tjerk Kleisma

september 16, 2018

Ciao Irene & Jan,

Grazie voor jullie reacties!
Ik heb de ricotta en de hoeveelheid hiervan toegevoegd, dus ik hoop dat hiermee lukt om dit recept te bereiden.

Saluto, Tjerk

Irene

juni 19, 2018

Kleine tip, ik kom hier zelf altijd wel uit, maar volgens mij mist de ricotta (en dus de hoeveelheid) in je ingrediënten 🙂

Jan

juni 3, 2018

Dag Tjerk,

Nog niet gemaakt omdat ik niet zie hoeveel ricotta ik nodig heb. Kijk ik niet goed of staat het er niet? Indien het laatste van toepassing is: kan je dat dan aanvullen?
Geen nood hoor, ik ga de carbonara met groene asperges maken.

Vriendelijke groet,

Jan

Alle velden en een star-waardering zijn verplicht om een beoordeling toe te voegen.