Spinazie met knoflook en kaas
Over spinazie met knoflook en kaas
Spinazie is natuurlijk altijd een erg lekkere groente. In dit recept voor spinazie met knoflook en Pecorino kaas wordt de spinazie in korte tijd bereid. Door de spinazie te bakken in de knoflookolie krijgt deze een erg lekkere smaak. De pijnboompitjes zorgen voor wat bite in het recept. Maar mijn favoriete onderdeel van dit recept is de combinatie van de spinazie met het lekkere kazige zoutje van de Pecorino. Gewoon proberen!
Toch op zoek naar een ander lekker groente recept! Bekijk dan meer van onze Italiaanse groente recepten.
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: spinazie recept voor 2 tot 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de steeltjes van de spinazie. Verwijder de schil van de teen knoflook en snij deze in ongeveer 4 grove stukken. Snij de Pecorino kaas in flinter dunne plakjes.
Bereiding
1Pak de grootste koekenpan die je hebt. Verwarm hierin de olijfolie en als de olie warm is doe je de knoflook en de pijnboompitten in de pan. Nadat je de knoflook en de pijnboompitten ongeveer 2 tot 3 minuten hebt gebakken, doe je ook de spinazie in de pan. Voeg gelijk wat zeezout en vers gemalen peper toe.
2Bak de spinazie langzaam gaar. Tijdens dit proces is het belangrijk om de spinazie continu te blijven roeren. Na ongeveer 5 minuten is ook de spinazie helemaal gaar. Haal de knoflook uit de pan en giet het losgekomen vocht af. Serveer de spinazie op een mooie schaal en breng nu ook de plakjes Pecorino kaas aan. Dit recept voor spinazie met knoflook en kaas is nu helemaal klaar. Buon appetito!