Spinaziesalade
Over spinaziesalade
Een spinaziesalade kun je op veel verschillende wijze bereiden. Voor deze salade is er voor gekozen om te kiezen voor ingrediënten met sterke smaken zoals salami en zongedroogde tomaten met als tegenhanger het zuurtje van de balsamico aangevuld met het knapperige van de geroosterde pijnboomtpitjes. Eigenlijk maakt deze spinaziesalade iedere maaltijd lekkerder, simpelweg door deze te serveren!
Bekijk ook onze andere Italiaanse salade recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 5 mins
- Bereiding: 10 mins
- Hoeveelheid: salade recept voor 4 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snij de salami in kleine vierkante blokjes van ongeveer een halve centimeter. Snij de zongedroogde tomaatjes in 3 tot 4 stukken. Indien de pijnpoompitjes nog niet zijn geroosterd, rooster je deze tot deze een mooie bruine kleur krijgen. Verwijder de steeltjes van de spinazie.
Bereiding
1Bak de blokjes salami in het eigen vet. Als het wit van de salami niet meer zichtbaar is, haal je de salami uit de pan en laat je dit afkoelen.
2Doe vervolgens de spinazie, de gebakken salami, de pijnboompitjes en de zongedroogde tomaatjes in een saladeschaal.
3Pak voor de dressing een apart bakje of kommetje en meng de olijfolie en balsamico hierin. Als de dressing 1 geheel is, doe je deze ook in de saladeschaal bij de overige ingrediënten.
4Breng de spinaziesalade op smaak met peper. De spinaziesalade kan nu worden geserveerd, buon appetito!