Tagliatelle al Ragu Toscano
Over dit recept voor Tagliatelle al Ragu Toscano
Als je terug bent van vakantie, dan heb je vaak goede voornemens om de gerechten die je daar hebt gegeten ook thuis te maken. Aan het begin van de zomer waren we in Toscane. Een van mijn favoriete gerechten om in deze regio te eten is Tagliatelle al Ragu Toscano. Deze pastasaus symboliseert al het goeds wat de regio Toscane heeft te bieden. Allereerst natuurlijk het heerlijke vlees, maar natuurlijk ook de lokale tomaten en de Chianti wijn. Om de Toscaanse heuvels echt goed te proeven wordt er bovendien verse rozemarijn in deze saus verwerkt.
Gisteren was het zover. Inmiddels zijn we al weer ruim 6 a 7 weken terug, maar dit gerecht kon mij maar niet loslaten. Omdat we in een paar restaurants hebben gevraagd wat het geheim is achter dit recept, had ik een duidelijk beeld van wat er in de keuken moest gebeuren voor het lekkerste resultaat. Uiteraard nog even check, check, dubbelcheck op een van mijn favoriete Italiaanse recepten websites en lekker aan de slag. Ik kan je alvast verklappen, dit gerecht smaakte heerlijk! De garnering van het takje rozemarijn bovenop deed mij helemaal denken aan hoe dit aan ons werd geserveerd en ik kon het daarom niet nalaten die ook zelf op deze manier te fotograferen. Bij deze dus! Tagliatelle al Ragu Toscano, buon appetito!
Neem ook gerust eens een kijkje op onze pagina met Tagliatelle recepten voor meer inspiratie wat je met deze pastasoort kunt doen!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 1 hr
- Hoeveelheid: Tagliatelle recept voor 8 personen
Ingrediënten
Voorbereiding
1Snijd de ui, de bleekselderij, de wortel en het eentje knoflook in mooie fijne stukjes. Snijd het velletje van de worsten open en haal het vlees eruit. Meng dit vlees met de twee soorten gehakt, zodat er een gelijkmatige verdeling ontstaat.
Bereiding
1Verwarm een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Doe de gesneden groenten in de pan en bak deze gedurende zo'n 5 minuten. De smaken krijgen hierdoor de kans om goed los te komen.
2Vervolgens doe je ook het vlees in de pan samen met de knoflook. Bak het vlees net zo lang tot dit lekker knapperig wordt en daardoor een mooie bruine kleur krijgt. Ook dit draagt bij aan de meeste smaak van de pastasaus.
3Blus de inhoud van de pan met de rode wijn. Laat de wijn korte tijd meekoken, zodat de smaak van de wijn in het vlees en de groenten trekt.
4Doe de tomatensaus en de takjes rozemarijn in de pan. Voeg gelijk wat zeezout toe en wat vers gemalen peper. Breng de pastasaus tot aan het kookpunt en draai daarna het vuur op laag. Doe de deksel op de pan en laat lekker een uurtje of een paar uurtjes pruttelen.
5Roer de pastasaus regelmatig door en als je er aan toe bent om te gaan eten, dan stel je vast of de saus de juiste dikte heeft. Indien deze nog te dun is, dan doe je de deksel eraf en laat je deze inkoken.
6Zet een pan water op het vuur voor het koken van de Tagliatelle. Als het water kookt, schep je een afgestreken eetlepel zeezout in het water en doe je de pasta in de pan. Kook de Tagliatelle 'al dente', de textuur moet nog wel wat bite behouden.
7Giet de pasta vervolgens af, doe deze terug in de pan en schep gelijk wat van de Ragu Toscano in de pan. Roer dit gelijk goed door, want hiermee voorkom je dat de pasta gaat plakken. Dien de Tagliatelle al Ragu Toscano op en schep er nog wat van de saus overheen. Geniet van dit heerlijke Toscaanse pasta recept. Buon appetito!
Gerelateerde recepten
2 Reviews
Tom
oktober 29, 2017
Ik wilde zelf iets meer zuur, dat heb ik opgelost met wat rode wijn azijn. Ook wat oregano en basilicum erdoorheen was zeer lekker. Voor de rest een top recept!
Eva Brokking
juni 4, 2020
Heerlijk gerecht!
Sinds kort getrouwd met mijn man die gek op Italiaans eten is. En nu behoort dit al tot een van zijn lievelingsgerechten.
Helemaal dol op dit geweldige recept, ik ga er zeker meer uitproberen!