Tagliatelle pesto kip
Over Tagliatelle pesto kip
Tagliatelle met verse pesto en kip is een letterlijk en figuurlijk veel 'beproefd' recept. Het maken van verse pesto is niet alleen een leuke bezigheid, maar bovendien is het eindresultaat vele malen lekkerder dan pesto uit een potje. De andere hoofdrolspeler van dit gerecht is natuurlijk de kip. Door de kip in citroensap te marineren krijgt de kip een ontzettend lekkere smaak en blijft deze bovendien erg sappig.
Op zoek naar meer pasta recepten? Bekijk dan hier al onze pasta recepten!
Extra info over dit recept
- Voorbereiding: 10 mins
- Bereiding: 30 mins
- Hoeveelheid: pasta recept voor 2 personen
Ingrediënten
Bereiding
1Begin de voorbereiding met het marineren van de kip. Snij de kip in blokjes. Maak een marinade van het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie, een aantal takjes verse peterselie, verse peper en zeezout.
Voorbereiding
1Voor de bereiding van Tagliatelle met pesto en kip is het maken van verse pesto essentieel. Doe de blaadjes basilicum in een vijzel en stamp deze tot een smeuïg geheel. Voeg vervolgens ingrediënt voor ingrediënt de knoflook, de pijnboompitjes, de Parmigiano Reggiano en de Pecorino toe. Stamp iedere keer net zo lang tot dat de ingrediënten helemaal in elkaar zijn samen gegaan, voordat je het volgende ingrediënt toevoegt. Breng de pesto op smaak met verse peper en zeezout. Om de pesto af te maken schenk je wat olijfolie in de pesto. Gebruik zoveel olijfolie dat de pesto mooi glad is.
2Kook de Tagliatelle in ruim kokend gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gelijktijdig met het koken van de Tagliatelle bak je de gemarineerde kip. In principe kan de kip worden gebakken in de de marinade. Bak de kip hard aan, zodat de buitenkant lekker karameliseert en een lekkere smaak krijgt. Zet daarna het vuur op zacht en laat de kip een paar minuten bakken.
3Zorg ervoor dat de Tagliatelle en de kip gelijktijdig klaar zijn. Giet de Tagliatelle af en doe deze direct terug in de pan. Roer de kip en de pesto nu door de pasta, zodat de Tagliatelle volledig groen is van de pesto. Dien de Tagliatelle op en garneer met nog wat pijnboompitjes en wat geraspte Parmigiano Reggiano. De Tagliatelle met pesto en kip nu helemaal klaar! Buon appetito!
Margie
januari 9, 2020
Super lekker gerecht en snel klaar. Wij hebben nog champignons toegevoegd en voor garnering naast de kaas en pijnboompitten ook nog gehakte platte peterselie erbij gedaan. Verse pesto is idd een must. 🙂