Ricotta recepten
Ricotta recepten is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je aan de Italiaanse keuken denkt. Toch mag deze bijzondere Italiaanse kaassoort niet worden onderschat. Als je iets minder bekend bent met de wijze waarop Italiaans eten wordt bereid, dan kan het zelfs zou zijn dat je niet eens door hebt, dat je deze kaassoort eten. De reden hiervoor is eigenlijk vrij eenvoudig uit te leggen. Ricotta kaas heeft de prettige eigenschap dat deze van zichzelf vrij weinig smaak heeft, maar juist wel de smaak van andere ingrediënten en toevoegingen heel goed opneemt. Dit maakt deze kaassoort uitermate geschikt om bijvoorbeeld pasta mee te vullen. Cannelloni en ravioli zijn waarschijnlijk de bekendste gerechten waarin deze ondersteunende rol het beste naar voren komt. Op deze pagina deel ik dus een aantal ricotta recepten, zodat je zelf in staat bent om lekker Italiaans te koken met deze bijzondere soort kaas.
Kies je favoriete ricotta recept
- Cannelloni met ricotta en spinazie
- Cannelloni met ricotta, spinazie en tomatensaus
- Pasta champignons
- Pasta met tomaten pesto
- Ravioli
- Ravioli met champignons
- Ravioli met ei
- Ravioli met Gorgonzola
- Ravioli met spinazie
- Ricottaballetjes gevuld met spinazie en kaas
- Risotto met 4 soorten kaas
- Spaghetti ricotta
- Tomaten pesto